Simens raskinuo ugovor sa valjevskom bolnicom

Bez autora
Oct 10 2011

Nemački "Simens" raskinuo je ugovor sa valjevskom bolnicom o održavanju opreme te kompanije, zbog duga od oko 90.000 evra. Do problema u servisiranju dijagnostičkih aparata - magnetne rezonance, skenera i rentgen aparata, došlo je zbog toga što Republički zavod za zdravstveno osiguranje nije uplatio potrebna sredstva. U RZZO kažu da je to nadležnost Ministarstva zdravlja Srbije, u ministarstvu upućuju na RZZO. Zbog novonastale situacije pregledi na magnetnoj rezonanci i skeneru su uskraćeni pacijentima iz susednih gradova, te će, ukoliko dođe do kvara na nekom od aparata, pacijente iz Valjeva i Kolubarskog okruga morati da upućuju u kliničke centre. Ugovor sa "Simensom" obezbeđivao je da svaki kvar na aparatima bude otklonjen u roku od 24 sata, dok će sada, posle raskidanja ugovora, ta procedura trajati nedelju-dve dana uz obavezu avansnog plaćanja. Valjevska bolnica može da ostane bez mazuta za ovu grejnu sezonu jer NIS Petrol taj energent ne prodaje bez avansnog plaćanja, a bolnička kasa je prazna jer RZZO ne izmiruje obaveze na vreme.

Simens raskinuo ugovor sa valjevskom bolnicomNemački "Simens" raskinuo je ugovor sa valjevskom bolnicom o održavanju opreme te kompanije, zbog duga od oko 90.000 evra, izjavio je danas direktor bolnice Ilija Tripković.

Na konferenciji za novinare on je precizirao da je do problema u servisiranju dijagnostičkih aparata - magnetne rezonance, skenera i rentgen aparata, došlo zbog toga što Republički zavod za zdravstveno osiguranje nije uplatio potrebna sredstva.

"U RZZO kažu da je to nadležnost Ministarstva zdravlja Srbije, u ministarstvu upućuju na RZZO", rekao je Tripković.

Dodao je da su zbog novonastale situacije pregledi na magnetnoj rezonanci i skeneru uskraćeni pacijentima iz susednih gradova, te da će, ukoliko dođe do kvara na nekom od aparata, pacijente iz Valjeva i Kolubarskog okruga morati da upućuju u kliničke centre.

Ugovor sa "Simensom" obezbeđivao je da svaki kvar na aparatima bude otklonjen u roku od 24 sata, dok će sada, posle raskidanja ugovora, ta procedura trajati nedelju-dve dana uz obavezu avansnog plaćanja.

Tripković je takodje upozorio da valjevska bolnica može da ostane bez mazuta za ovu grejnu sezonu jer NIS Petrol taj energent ne prodaje bez avansnog plaćanja, a bolnička kasa je prazna jer RZZO ne izmiruje obaveze na vreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik